Aktstruktur

Fimbulvetr spilles i tre akter hvert af dem har et fokuspunkt for fortællingen.

Akt 1: Stilhed

Fredag aften til lørdag middag.

Nordboerne ankommer til fortet og møder hinanden. Det er en akt, hvor spillerne har mulighed for at finde deres karakter og afprøve deres forskellige relationer. Dette er optakten til, at jeres konflikter skal ud i det åbne, så brug akten til at få en følelse for dem, og få dem spillet et sted hen hvor I er klar til stormen. 

Handlinger

Akt 2: Storm

Lørdag middag til lørdag aften.

Stormen rammer fortet og dens stridsånder slår sig løs. Familiernes interesser kommer på tværs, og deres konflikter kommer ud i det åbne. Denne akt skal bruges til at opbygge  stridigheder, både internt i familierne og eksternt mellem familierne. Handlingen i akten bliver hovedsageligt styret af spillerne selv og stridsåndernes ukontrollerede besættelse af forskellige karakterer. I slutningen af denne akt lærer karaktererne gennem sejdsyn at påtage sig og holde på stridsånderne.

Handlinger

Akt 3: Skæbne

Lørdag aften til tidlig lørdag nat.

Sejdsynerne varsler at Ragnarok er nær. Familierne må finde sammenhold, beherske stridsånderne og ofre i et blot, for at de kan møde deres skæbne. Denne akt skal bruges til at udspille konflikterne og afrunde familiestridene, for så at bringe fokus på historiernes ende. I et sidste håb om overlevelse må en fra hver familie overgive sig til døden. Det er i slutningen af denne akt, at de ni karakterer, som er besat af stridsånder, skal ofres. I skal finde frem til, hvem det er. 

Handlinger

Offer ritualet

Fimbulvetr afsluttes med et blotritual. Her ofres de ni mennesker, som er besat af stridsånderne. Hver familie skal bringe et offer. Ritualet indeholder et stort bål, fakler og en masse teaterblod. Der vil være baggrundsmusik, der skaber stemning, og spillerne opfordres til at medbringe trommer og andre instrumenter, som kan være stemningsskabende.